Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът Румен Радев отказа да коментира поисканото от

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът Румен Радев отказа да коментира поисканото от
Коментари Харесай

Президентът за искането на Денков за освобождаване на шефа на ДАНС: Днес е ден за размисъл, нека хората осмислят своя избор

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Президентът Румен Радев отхвърли да разяснява поисканото от премиера акад. Николай Денков през вчерашния ден освобождение на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев и претекстовете на министър ръководителя. На въпрос на публицисти в Пловдив той отговори:

" Днес е ден за размисъл. Нека да оставим хората да създадат и осмислят своя избор ".

В Пловдив Румен Радев взе участие в тържественото заседание във връзка 20-ата годишнина на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система. Президентът поздрави  абсолвентите от Випуск 2023 на висшето образователно заведение. 

Пред студентите той съпостави българските политици и летците. " Преди всеки полет летецът изтребител неизбежно залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на страната и нашето общество. Дали българският политик прави същото, или противоположното - ние сме гледали разнообразни образци ", съобщи той в края на словото си пред тях.

Президентът пожела на студентите здраве, сила и триумфи в бъдеще. " Така че дано с повече образовани младежи, възпитани в дух на родолюбие, ние да имаме от ден на ден политици, които да гледат на България и на нашето общество по този начин, както залага себе си изтребителят ", сподели Радев.

В петък вечер на брифинг в Министерския съвет министър председателят Николай Денков изиска от президента Румен Радев да освободи ръководителя на ДАНС Пламен Тончев. Правителството координира работата на службите, сподели министър председателят и добави, че е изгубил доверието в управлението на ДАНС. В отговор на въпрос дали има нова кандидатура за ръководител на Денков отговори, че няма. 

Премиерът сподели, че през днешния ден в отговор на негово публично искане е очаквал ръководителят на ДАНС Пламен Тончев да показа стимулирано предложение за предварително освобождение на заместник-председателя на организацията Деньо Денев. Вместо предстоящото предложение, Денков е получил отвод поради " липса на причини ". Премиерът напомни, че Денев е създателят на така наречен информация от ДАНС от 26 октомври, съдържаща, по думите му, непроверени и манипулативни изказвания и внушения. С тази информация ДАНС даде началото на саботажа против машинното гласоподаване на първия тур на изборите, сподели министър председателят.

Инфо: БНР, " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР